17-01-05

Half Moon Cay - zondag

Dit is dus niet te geloven. Tot 8 uur deze morgen worden we door elkaar gerammeld en ziet het er naar uit dat we de ganse dag op het schip zullen moeten blijven. Om acht uur gaat de Zuiderdam voor anker voor een piepklein eilandje met een prachtig wit strand in de vorm van een halve maan (vandaar de naam Half Moon Cay) en het lijkt net of ze hierboven de gordijnen opentrekken. De zon straalt, het water heeft een ongelooflijk mooie blauwe kleur en het eiland ligt te wachten op ons. Eerst nog vlug ontbijten en dan naar de reddingsboot die ons naar het strand zal brengen. Die dingy's gaan nog wel serieus te keer, want de zee is nog steeds zeer wild. Aan land vinden we wat je kan verwachten van een "wild en onbewoond eiland" dat in handen is van een cruise-maatschappij: betonnnen aanlegstijgers, een pas aangelegde ruine met een binnenplein met winkeltjes, toiletten, bars, een postkantoor etc. Dan een met wit zand bestrooid betonnen pad dat naar het strand leidt. Maar dat strand is dan wel prachtig. Het fijnste en het witste witte zand dat je je kan voorstellen en kristalhelder water met alle mogelijke schakeringen van blauw. De Zuiderdam ligt vlak voor ons voor anker. We hebben alle mogelijke plannen om vanalles te gaan doen, maar uiteindelijk eindigen we allemaal op onze rug op een stretcher vlak bij de waterlijn. Na enkele uren kunnen we gaan aanschuiven voor een bar-BQ op het strand. Als die voorbij is en we uiteindelijk de nodige energie binnenhebben om onze uitgestelde plannen van deze morgen te gaan uitvoeren verdwijunt de zon achter de wolken en besluiten we, na een half uurtje uitrusten, dat dit toch geen weer gewijs is om actieve dingen te gaan doen en dat we beter terug naar het schip kunnen gaan om een koffietje of zo te gaan drinken. Uiteindelijk zijn we er geraakt, terug op het schip. De stuurman van het reddingsbootje waar we mee terug moeten was duidelijk nog stage aan het doen. Hij bleek volgens zijn oversten aan boord ook nog doof en blind te zijn. En aan de koers te zien die hij gevolgd had om terug bij de Zuiderdam te geraken klopte dat nog ook. Enfin, we zijn er geraakt. en dat is het belangrijkste. Op naar de tweede avond aan boord.

00:04 Gepost door Croozemaster | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

marc Mooie dagelijkse verslagen ! Maar waar blijven de foto's ? Nog veel pret en luister/cruise-plezier .... Groetjes vanuit het sombere Belgie.

Gepost door: marc | 17-01-05

leuk Zijn jullie er zeker van dat jullie het ook leuk vinden???
groetjes
Maggi

Gepost door: maggi | 18-01-05

nog vergeten nog vergeten te zeggen, als het jullie een troost kan zijn, hier regent en sneeuwt het, en is het grijs en koud!

Gepost door: maggi | 18-01-05

De commentaren zijn gesloten.